Odřený nárazník - nová praktika zlodějů na řidiče aut?

23. 11. 2017 10:38:25
Ťuk ťuk na okénko u auta... "Paní, máte odřený nárazník!!! Pojďte se podívat!" Pravděpodobně nová praktika zlodějů číhá na důvěřivce...

Dnes měl můj kolega zajímavý zážitek - jeho žena ho odvezla do práce a když odjížděla směrem z Václavského náměstí, na křižovatce Hybernská - U Bulhara, tedy na velké křižovatce poblíž Masarykova nádraží, kde se podjíždí magistrála, na ni na červené ťukal nějaký pán - na škvíru otevřela okno, a ať se jde podívat na druhou stranu auta, že má šíleně odřený zadní blatník u spolujezdce a snad i přední...

Odbyla ho, že těžko – na firemním dvoře pár minut předtím kolega u auta byl a bylo zcela v pořádku. Podle slov jeho paní ovšem pán dost naléhal, ať se jde podívat, že je to fakt dost odřené... Paní reagovala velmi ostražitě, poslala starostlivého pána tak trochu někam se slovy, že se jedná o služební auto a je jí tedy úplně jedno, jestli je odřené nebo ne. Padla zelená a odjela. O kus dále v jiné ulici zastavila a auto šla zkontrolovat – samozřejmě nikde ani škrábaneček.

Pán byl poměrně slušně oblečený, seriózně vypadající, prý "trošku víc opálený", vystoupil z nějakého světlejšího auta, které zastavilo za ní ve vedlejším pruhu (SPZ ani značku vozu bohužel nestihla zjistit). Ještě v něm ale seděl minimálně jeden spolujezdec.

Pokus o krádež? Člověk by vystoupil a kabelka pryč? Každopádně paní volala na Policii ČR, tam jí nějaká důstojnice poděkovala za oznámení. A že prý není první, kdo podobný případ hlásí, že se někdo snaží vylákat řidiče z auta a pak okrást.

A protože nejspíš tuto policistku ani nenapadne, aby tedy logicky myslela a iniciovala informování veřejnosti o riziku krádeže, nezbývá nic jiného než "lidi sobě". Třeba se můžete s podobnou situací setkat i Vy. Nezapomeňte na to, že pokud vás zrovna někdo nenaboural, čehož byste si jistě všimli, tak jestli je i auto nabourané či odřené z dřívějška, je to už jedno a vyřešíte to později s pojišťovnou. Určitě neriskujte, že vás někdo okrade o obsah v autě, naskočí do auta vedle a odjede pryč.

Máte podobný zážitek? Děkuji vám předem za komentáře, které mohou pomoci i dalším čtenářům, potažmo řidičům a jejich spolujezdcům.

Autor: Jana Henychová | čtvrtek 23.11.2017 10:38 | karma článku: 43.77 | přečteno: 8357x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.09 | Přečteno: 198 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 77 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 513 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.07 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 12 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1739

Ferda Mravenec - práce všeho druhu :-)

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...